Hotstone massage

Een Hot Stone massage is een geweldige, intensieve massage met Hot Stones (hete stenen) die een diepe warmte in de spieren brengt waardoor er een totaal gevoel van ontspanning ontstaat.

Voor de massage worden speciale stenen gebruikt, die worden verwarmd in een waterbad van ongeveer 45 tot 50 graden. De stenen zijn ijzerhoudende vulkanische stenen (basalt) en hebben de eigenschap de warmte lang vast te houden.

Wat kun je verwachten?

De warme stenen worden een voor een op de huid gelegd, en geven een plaatselijke warmte. Dit stimuleert bepaalde processen, en kan je bewust maken van een overheersend rustgevoel. Als alle stenen zijn gelegd, volgt er een voetenmassage met warme etherische olie.

Daarna worden de stenen weer een voor een verwijderd, en volgt er een massage met warme olie. Deze massage bevordert de bloedsomloop en tevens zorgt deze stimulans ervoor dat afvalstoffen zich sneller verwijderen. Door rustige knedingen krijgen de spieren nog een extra impuls om te ontspannen en los te worden.

Na de massage volgt nog een massage met de warme stenen op de olie achtige huid, waardoor de stenen makkelijk over de huid verplaatst kunnen worden. Als laatste wordt de huid met de huiddoek schoongewreven.

Hot Stone massage is niet geschikt bij koorts, infecties, ontstekingen, hartklachten, reuma, diabetes en zwangerschap. Of in overleg met de huisarts.

Certificaat Hotstone massage