Kinesio Taping

De Kinesio taping methode werd in 1971 door de Japanse chiropractor en kinesioloog K.Kase ontwikkeld. Deze methode bracht vernieuwde inzichten in het tapen en een nieuwe tape soort met unieke eigenschappen. Het heeft een rekbaarheid van 40 %. Dit komt overeen met de rekbaarheid van de huid. De dikte en het gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met de huid, daardoor vergeet je al snel dat je een tape op hebt.

Het rekt in 3 richtingen en het is lucht- en vochtdoorlatend, waardoor de huid kan "ademen" en kan zweten. Hierdoor ontstaat minder snel verweking en irritatie van de huid. Het heeft een speciale lijmlaag welke reageert op warmte.

De tape kan enkele dagen op de huid blijven zitten omdat het zo goed plakt en bijna geen huidirritatie geeft. De tape is vochtbestendig waardoor je met de tape kunt douchen en zwemmen. De tape is met 10% rek opgebracht op de onderlaag en krimpt nadat het op de huid opgebracht is. De tape is gemakkelijke te verwijderen van de huid en laat geen lijmresten achter.

Verschil tussen Elastische (Kinesio) Tape en de gewone sporttape

De gewrichten worden niet vastgezet, maar gestuurd. Dit heeft als voordeel dat het gewricht vrij kan bewegen en dat het juist meer informatie krijgt. Hoe werkt dat? De tape krimpt nadat je het opgeplakt hebt. Dit geeft trek op de sensoren in de huid en diepe huidlagen (fasci). Deze sensoren zorgen ervoor dat via de reflexen de functie van het gewricht verbetert, waardoor het gewricht meer stabiliteit en kracht krijgt. Je kunt de tape dus ook preventief gebruiken op bijvoorbeeld een enkel.

De Elastische tape zal het herstelproces versnellen, door verbetering van de actieve stabiliteit, afname van pijn en verbetering van de doorbloeding door drukverlaging. Hierdoor kan de sporter weer sneller beginnen met trainen en zullen spieren en gewrichten geen kans krijgen te verzwakken.

Certificaat Kinesio Taping