Mijn naam is Els Peters

Als eerste heb ik de opleiding zweminstructrice gevolgd bij de KNZB en die afgerond met een diploma zweminstructrice A en B.

Omdat mijn vader sportmasseur / verzorger was bij de voetbalvereniging Willem II, en ik ook daarin erg geïnteresseerd was, ben ik ook de opleiding sportmassage gaan volgen bij het NGS in Den Bosch.

Na het behalen van mijn diploma heb ik eerst ervaring opgedaan, onder het toeziend oog van mijn vader, in de begeleiding en verzorging van topsporters. Tevens ben ik werkzaam geweest tijdens evenementen en wedstrijden van diverse sporttakken.

Na een aantal jaren thuisgebleven te zijn (moeder van 5 zonen geworden), ben ik in contact gekomen met Atletiekvereniging Atilla, alwaar 3 van mijn zonen aan het hardlopen waren. Twee van mijn zonen hadden talent en aanleg voor het hardlopen en kwamen bij het Middenlange afstands Talententeam terecht onder bezielende leiding van Gerben IJpelaar. Later (na het overlijden van Gerben) onder leiding van Henk van Hak.

Met het team ben ik op trainingsstages geweest in het buitenland en elk weekend naar diverse wedstrijden in binnen- en buitenland, als ondersteuning van het team in verzorging en massage.

Om me meer te verdiepen en meer kennis op te doen heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd, zoals:
- Hotstone massage
- Ontspanningsmassage
- Baby massage
- Kinesio taping
- Blessurepreventie
- Massage bij kanker

Sinds februari 2011 heb ik een eigen praktijk aan huis in een aangebouwde ruimte. Ook werk ik als vrijwilliger als massagetherapeut bij het Inloophuis Toon in Waalwijk. Een huis waar mensen die kanker hebben en hun naasten, terecht kunnen voor mentale ondersteuning, en ook gebruik mogen maken van diverse activiteiten. Voor mensen met kanker die niet meer naar mijn praktijk kunnen komen, maak ik een afspraak op locatie.

Ook ben ik enkele jaren actief geweest als vrijwilliger op de oncologische afdeling van het ETZ Twee Steden ziekenhuis in Tilburg.

Als massagetherapeut was ik ook werkzaam op chateau Puyssentut in Frankrijk, waar mensen met kanker een relax week kunnen boeken waar ze heerlijk in de watten gelegd worden, en heerlijk zichzelf kunnen zijn met ondersteuning van meerdere therapeuten onder de bezielende leiding van Dirk Karel en Angela.

Artikel MKB - Sportmassage

Download het artikel (PDF) →

Els Peters